Okulumuzun Kıyafet Kuralları:
2017 – 2018 Eğitim ve Öğretim yılında okulumuzda, “Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık Ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik” geçerlidir. Aşağıda sadece bir kısmını bulabileceğiniz yönetmeliğe 27.11.2012 tarih ve 28480 sayılı Resmi Gazete’nin Web sayfasından ulaşabilirsiniz:
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/kilikkiyafet/kilikkiyafet.html.
Temel ilkeler
- “Kılık ve kıyafet sınırlamaları”içerisinde yer alan sınırlamalar dışında; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbesttir.
- Öğrenciler yaş grubu özelliklerine uygun, temiz ve düzenli bir kıyafet giyerler.
- Öğrenciler, beden eğitimi ve spor derslerinde eşofman, diğer spor etkinliklerinde ise etkinliğin özelliğine uygun kıyafet giyerler. Ancak öğrenciler tek tip eşofman veya spor kıyafeti giymeye zorlanamaz.
- Kız öğrenciler, imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde; ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur’an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebilirler.
- Sağlık özrü bulunan ve bu durumu belgelendiren öğrencilerin, özürlerinin gerektirdiği şekilde giyinmelerine izin verilir.
- Özel gün, hafta ve kutlamalarda ders içi ve ders dışı faaliyetlerde kullanılmak üzere, veliye malî yük getirecek özel kıyafet aldırılamaz.
Kılık ve kıyafet sınırlamaları
Öğrenciler;
- Öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takılar takamaz.
- İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler giyemez.
- Yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemez.
- Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemez.
- Siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz ve giysileri giyemez.
- Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz.
BİLGİ
Sınıf Geçme Koşulları:
Okulumuzda “Millî Eğitim Bakanlığı” Orta Öğretim Kurumları, Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği” uygulanmaktadır.
Sınıf Geçme Koşullarında Önemli Noktalar:
- Ders yılı veya ortalama yükseltme sınavları sonunda, tüm derslerden başarılı olan öğrenciler yıl sonu başarı ortalaması koşuluna bağlı olmaksızın sınıf geçer.
- Dil ve anlatım dersinden başarısız olan öğrencilerin, ortalama yükseltme sınavına girerek başarılı olması zorunludur.
- 9.-10.-11.ve 12. sınıflarda (Dil ve Anlatım dersinden başarısız olmamak koşuluyla) tüm derslerden yıl sonu başarı ortalaması 3.00 ve üzerinde olan öğrenciler, başarısız dersleri olsa da sınıf geçerler. Ancak daha önceki yıllardan sorumlu dersi olan öğrencilerin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması halinde ortadan kalkar.
- Bütün sınıflarda öğrenciler, en fazla 4 dersten ortalama yükseltme sınavına girebilirler. Ortalama yükseltme sınavları, (9-10-11-12 nci sınıflar için) Haziran ayında ders bitiminden sonra yapılacaktır. Yıl sonu başarı notu ile sınıfını geçemeyen öğrencilerden; 9 uncu sınıfta en fazla 3 (üç),. 10 uncu, 11 inci sınıflarda ise en fazla 2 (iki) dersten sorumlu olarak, bir üst sınıfa devam ederler. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 5’ten fazla sorumlu dersi bulunanlar başarısız sayılırlar.
- Hazırlık sınıflarında başarılı sayılmak için Almanca ve Türkçe dersinden başarılı olma şartı aranır. Başarılı sayılabilmek için Almanca notunun ikinci dönemde en az 55 puan olması ve Türkçe dersinden de en az 45 puan (veya not olarak 2) almak gerekir. Bu derslerden başarılı olamayan öğrenciler sınava girerler. Almanca ve Türkçe’den başarılı olamayan öğrencilerin, okul açılmadan önce Ağustos ayında ilân edilen tarihlerde sınavları yapılacaktır. Bu sınavlarda başarılı sayılabilmek için Almanca’dan en az 55 (elli beş ) puan, Türkçe’den en az 45 puan alınması gerekmektedir.